Hepatica nieuws

Geef een hepatica zelf een naam

Het is tegenwoordig mogelijk om bij Hepatica Van Noort een plant te vernoemen naar uzelf. Zo kunt u een dierbare eren met diens eigen soort hepatica’s of kunt u een speciaal cadeau aan iemand geven.

Nieuwe soorten hepatica’s
Van Noort merkt ieder jaar weer vele nieuwe soorten hepatica’s op en zet deze onder een nummer op de website. Wanneer mensen vervolgens een plant met een nummer willen kopen wordt aan hen gevraagd of ze deze plant ook een naam willen geven. Wanneer u dit doet is de kans zeer groot dat deze naam ook gebruikt gaat worden voor toekomstige hepatica’s van dit ras. De naam zal dan op de website onder de foto van de betreffende hepaticasoort zijn te zien.

Leuk als cadeau
De nieuwe soorten hepatica’s verschillen vaak enorm in kleur en vorm. Van Noort ziet er op toe dat nieuwe soorten blijven bestaan, door ze te delen. Hierbij wordt de plant gescheurd om er in de toekomst meerdere van te maken. Een hepatica met iemands eigen naam kan een leuk cadeau zijn voor een vriend of familielid. Daarnaast is het een mooie manier om bijvoorbeeld een overledene te eren.


Nieuwe soorten hepatica’s in 2013

Hepatica Van Noort heeft er in 2013 weer een heleboel nieuwe soorten hepatica’s bij. U kunt dit jaar dan ook kiezen uit vele nieuwe rassen hepatica’s.

Nieuwe rassen hepatica’s
Omdat Van Noort ieder jaar weer een groot verschil in kleuren en vormen van de hepatica’s opmerkt komen er telkens bijzondere nieuwe soorten hepatica’s bij. Deze hepatica’s kunt u zelf bij Van Noort bestellen, zodat u ieder jaar weer nieuwe soorten kunt kopen voor in uw tuin of serre.

Zelf een naam geven
Omdat deze hepatica’s nieuw zijn is het ook mogelijk om ze zelf van een naam te voorzien. Er is dan een grote kans dat Hepatica Van Noort deze naam in het vervolg zal gebruiken voor deze hepaticasoort. De naam zal dan op de website te zien zijn onder de foto van de plant. Een hepatica met een eigen naam is een leuk cadeau voor een vriend of familie en een mooie manier om een dierbare te eren.


Vakantie en dagjes uit in de regio Heemskerk

Gaat u naar Hepatica Van Noort voor het bekijken van de hepatica’s? Dan kunt u er ook een leuk dagje uit van maken. Er valt namelijk genoeg te doen in de regio.

Hepatica’s bekijken
Om de hepatica’s van Van Noort in het echt te bekijken kunt u altijd op een zaterdag langskomen. Zo kunt u de hepatica’s in het echt zien voordat u er eentje koopt. U kunt een bezoekje aan Van Noort in Heemskerk bovendien goed combineren met een dagje uit of een leuke vakantie.

Natuur en campings
Er valt namelijk genoeg te doen in de buurt van Heemskerk. Wat dacht u bijvoorbeeld van de prachtige natuur van het Noord-Hollands duinreservaat? Hier kunt u even helemaal uitwaaien en tot rust komen. Bovendien lenen de duinen en natuurlijk de mooie stranden zich voor de meest fijne wandelingen. Er zijn bovendien genoeg campings in de buurt van Heemskerk, waar u prima kunt kamperen met een tent of caravan. Verblijft u liever in een huisje of een hotel? Ook dan kunt u goed terecht in de buurt van Heemskerk.

Culturele activiteiten
Ook op cultureel vlak valt er genoeg te doen in de buurt van Heemskerk. Zo staat in Heemskerk zelf bijvoorbeeld het prachtige eeuwenoude kasteel Marquette,waar je lekker kan gaan eten. Er is een kasteeltuin bij kasteel Assemburg die vrij toegankelijk is. d Voor de winkelaars is er natuurlijk de bazaar in Beverwijk, waar ieder weekend weer de leukste koopjes te halen zijn! Daarnaast bent u in no-time in onze prachtige hoofdstad Amsterdam, waar u kunt genieten van een heleboel leuke musea, zoals het Stedelijk Museum, EYE en Foam.


Alles over de hepatica’s van Van Noort

Hepatica Van Noort kweekt al jarenlang hepatica’s. De bekende Hepatica Nobilis heet in het Nederlands ook wel het leverbloempje. We noemen dit zo omdat de omtrek van de bladeren doet denken aan de vorm van een lever.

Hepatica nobilis
In de Middeleeuwen werd de Hepatica Nobilis ook daadwerkelijk gebruikt tegen leveraandoeningen. Tegenwoordig wordt de plant naast het bestrijden van lever- en galkwalen ook gebruikt in de behandeling voor puistjes, bronchitis, traag helende wonden en jicht. De hepatica heeft dus ook een helende werking.

Meer hepatica’s
Naast de Hepatica Nobilis is een bekende variant de Hepatica Japonica. Waar de Nobilis voorkomt in de bossen van Lithouwen is de Japonica afkomstig uit Japan. Het zijn enkele van de vele soorten hepatica’s. Hepatica Van Noort kweekt ieder jaar weer nieuwe soorten hepatica’s. Dit doen we met zelf gemaakte compost, waardoor we nog groener kunnen kweken. Zie hieronder de foto’s.