Over Hepatica L.A. van Noort

Ervaring, passie en continuiteit

L.A. Van Noort jr. Is al bijna dertig jaar een gedegen kweker van de Helleborus, Iris Germanica en de lavendel. Sinds tien jaar heeft Van Noort zich intensief beziggehouden met het selecteren van de Hepatica Nobilis en Japonica. Dit heeft zijn vruchten afgeworpen, want Van Noort heeft inmiddels al een assortiment opgebouwd van meer dan 700 zeer exclusieve cultivars. Hepatica Van Noort is hiermee dan ook al jarenlang de grootste hepaticakweker van heel Nederland.

Door continu hepatica’s te selecteren en te vermeerderen heeft Van Noort dit assortiment op kunnen bouwen. Van Noort kweekt de hepatica’s op een zeer gedegen en professionele manier. Wij wachten namelijk vier jaar totdat de hepatica groot genoeg is gegroeid. Vervolgens selecteren wij de goede rassen en potten wij deze op. Na nog eens twee jaar te wachten kunnen wij nieuwe rassen scheuren, waarna we ze nog een jaar laten doorwortelen. Na zeven jaar hebben wij dus een nieuw ras geproduceerd. U kunt er dus vanuit gaan dat de hepatica’s van Van Noort op een zeer ambachtelijke wijze worden geproduceerd.

Onze passie is om steeds weer opnieuw een hepaticaras te kunnen kweken. Onze kwekerij mag dan ook gerust een manier van leven worden genoemd. Wij maken de planten zoals wij dat leuk vinden en hebben hierbij oog voor detail. Hierdoor kunnen wij u met trots meer dan 700 soorten hepatica’s aanbieden. Bij Hepatica Van Noort heeft u dan ook de grootste keuze aan hepatica’s van heel Nederland en dat maakt uw bestelling bij ons uniek. We wensen u heel veel plezier met het uitkiezen van een mooie hepatica!