Uitleg Hepatica L.A. van Noort

Heeft u al eens een hepatica besteld? Hepatica Van Noort veredelt al jarenlang kwalitatief hoogstaande hepatica’s op ambachtelijke wijze en is hierin de grootste van heel Nederland. 

 

Verzorging van de hepatica’s

Om een hepatica te kweken is veel zorg nodig. Van Noort hanteert hierin een innovatieve werkwijze. Wij laten het hepaticazaadje namelijk drie tot vier jaar groeien totdat deze in een plant is veranderd. Na nog eens twee tot drie jaar kunnen wij de plant delen, om het ras te vermeerderen. Van Noort ziet er in alle gevallen op toe dat deze zorg op de beste wijze gegeven wordt. De sterke hepatica’s van Van Noort kunnen zowel schaduw, halfschaduw als zon verdragen. Voor de rijkste bloei raden wij u echter halfschaduw aan. Wanneer u uw hepatica’s in schalen en potten heeft geplant, dan kunt u deze ook in het voorjaar naar binnen halen. Plaats ze bijvoorbeeld gezellig in de serre of sfeervol op de tuintafel.

 

U kunt uw hepatica’s het beste in een pot zetten met een vochthoudende bodem die echter niet te nat is. De beste verzorging krijgt uw hepatica in een pot met een goede structuur in de grond en met compost zodat deze voldoende organische stof tot zich krijgt. Daarnaast is het verstandig om de potten en schalen een ontwateringsopening te geven voor overtollig water. Wanneer u dit binnenshuis doet is het natuurlijk aan te raden om hier een onderzetter bij te gebruiken. Heeft u uw hepatica’s  in potten in de tuin staan, dan is het aan te raden ze met de vorst binnen te plaatsen. Hepatica’s in de pot kunnen namelijk niet goed tegen vorst. In de vollegrond is dit wel mogelijk. De hepatica’s van Van Noort komen in februari of maart in  bloei. Dit is vlak voor de Helleborus.


Voordelen Van Noort

Van Noort is de grootste hepaticakweker van Nederland en is dit niet zomaar. Al onze hepatica’s worden namelijk traditioneel opgekweekt en wij garanderen een sterke groei. Wij hebben jarenlange ervaring in het kweken van hepatica’s en bij ons worden er continu nieuwe rassen geselecteerd en vermeerderd. Onze planten worden daarnaast geregeld bekeken en getoetst door vakgenoten, zodat er een extra toezicht op de kwaliteit is. Omdat wij zelf de kweker zijn geniet u bovendien van kwaliteit uit de eerste hand. Onze hepatica’s hebben afgelopen winter in de vollegrond al een temperatuur van -18,5 graden doorstaan en zijn daardoor uitermate sterke planten. Omdat wij geregeld nieuwe rassen hepatica’s op de markt brengen is het mogelijk om een hepatica een eigen naam te geven, wat een leuk idee is voor een cadeau. Zo kunt u een hepatica bijvoorbeeld benamen naar een dierbare. Wij gebruiken deze naam dan zeer waarschijnlijk ook voor toekomstige planten van dit ras.


Hepatica’s bestellen

Bij Hepatica Van Noort kunt u heel gemakkelijk uw hepatica’s bestellen. Dit kunt u doen via de website of door middel van het maken van een afspraak. Wanneer u de hepatica’s via de website wilt bestellen selecteert u eerst uw gewenste soorten en verzendt u de aanvraag. Wij zullen uw aanvraag binnen 24 uur beantwoorden en u ontvangt van ons een vrijblijvende offerte op maat. Wanneer u besluit op de offerte in te gaan, dan kunt u de hepatica’s naar uw adres laten versturen en vooruit betalen of zelf afhalen en contant betalen. 

 

Bij het verzenden van hepatica’s zorgen wij er altijd voor dat de planten in een veilige verpakking zitten en met gedegen transport meegaan. U betaalt hiervoor het geldend posttarief. Mocht u de bloemen eerst zelf willen bekijken voor u tot een koop overgaat, dan kunt u op zaterdag bij ons langskomen op afspraak. Van februari tot en met april is dit de moeite waard, omdat de hepatica’s dan in  bloei staan. Voor de zakelijke wereld hebben wij daarnaast een financieel voordeel. Wanneer u grotere aantallen hepatica’s bestelt, dan zorgen wij voor prijsvermindering. Bij uw aanvraag komt dit ter sprake.